Galerie

Via Wies Willemsen/VFD twee objecten - met New York en zijn geschiedenis als onderwerp - voor de nieuwe boot van de Holland Amerika Lijn. De boot, 'Nieuw Amsterdam', is door Prinses Maxima in Venetië op 4 juli j.l. gedoopt. Deze werken zijn gemaakt van heel dun acrylaat. Het ene object is uitgevoerd in licht en de andere in donkergrijs.

uit 2010 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Lichtgrijs uitgevoerde versie voor de boot 'Nieuw Amsterdam' van H.A.L.

Lichtgrijs uitgevoerde versie voor de boot 'Nieuw Amsterdam' van H.A.L.

2010

Het werk bestaat uit vier kanten. Elke kant is uit één stuk gesneden. De geschiedenis van New York is verwerkt in het object: afwisselend is onder of boven in de vier kanten het oorspronkelijke of het hedendaagse New York te vinden. De skyline in het werk is die van Manhattan. Verder zijn er beroemde gebouwen opgenomen in de verschillende kanten, zoals de Empire State Building, de Rockefeller Centre, het Chrysler gebouw, Flatiron enz. Verder is de boot 'Nieuw Amsterdam'  terug te vinden in het werk, in sommige kanten met de neus naar het voormalig en in andere kanten naar het hedendaagse New York. Sinds water een grote rol speelt in de geschiedenis van New York is dit ook opgenomen in het werk. In de lichtgrijze versie is een donkergrijze binnenkant zichtbaar van twee kanten met als ontwerp het vrijheidsbeeld. De vier buitenkanten en de twee binnenkanten zijn door middel van geïntegreerde lipjes en gleufjes met elkaar verbonden.

Andere foto lichtgrijze versie van het werk op de boot 'Nieuw Amsterdam'.

Andere foto lichtgrijze versie van het werk op de boot 'Nieuw Amsterdam'.

2010

Te zien is onder andere de skyline van Manhattan (bovenin), Brooklyn Bridge, Chrysler building, Rockefeller Centre, de boot 'Nieuw Amsterdam' varend naar het oorspronkelijke New York (geheel onder).

Close up van één van de bovenkanten

Close up van één van de bovenkanten

2010

De bovenzijde van één van de vier buitenkanten uitgelicht. Te zien is o.a. de skyline van Manhattan, het logo van H.A.L. en de Brooklyn Bridge.

Donkergrijze versie

Donkergrijze versie

2010

Deze versie van de twee werken, gemaakt voor de nieuwe boot de 'Nieuw Amsterdam'  van de Holland Amerika Lijn, heeft vier donkergrijze buitenkanten en twee lichtgrijze binnenkanten. Beide versies zijn qua ontwerp identiek.

Een enkele kant van het kunstwerk

Een enkele kant van het kunstwerk

2010

Een enkele kant van één van de kunstwerken. Het betreft hier een kant van de donkergrijze versie.
 

Foto's werk op boot

Foto's werk op boot

2010

Een impressie van de werken zoals deze geplaatst zijn op de boot van de Holland Amerika Lijn, namelijk op de "Nieuw Amsterdam".  De foto's zijn niet erg scherp en donker en geeft dus slechts een indruk.