Persbericht

Kunst10daagse in Bibliotheek Bergen

Tien dagen lang genieten van kunst. Van 21 tot en met 30 oktober zijn op alle mogelijke plekken in  Bergen honderden kunstwerken te bewonderen. Ook in de bibliotheek in Bergen, waar twee internationaal gerenommeerde kunstenaressen hun werk tonen. De link met de bibliotheek is natuurlijk: boeken en papier.

Kunst…..natuurlijk!is dit jaar het thema van de Kunst10daagse. Niet alleen omdat de natuur een belangrijke inspiratiebron is voor schilders en beeldhouwers, maar ook vanwege de vanzelfsprekendheid van kunst: kunst hoort bij ons, kunst verbindt ons. De bibliotheek als wegwijzer

in informatie, kennis en cultuur sluit zich hier natuurlijk naadloos bij aan.

Onder leiding van acht beeldende kunstenaars exposeren leerlingen van acht basisscholen in de bibliotheek hun bijdrage aan het project Kijken & Zien. Daarnaast zijn er tentoonstellingen van de beeldende kunstenaars Els ter Horsten Ingrid Siliakuste bezichtigen.

Els ter Horst maakt unieke boekobjecten, ‘boeken op maat’, kunstenaarsboeken. Een geheel van beeld, soms tekst, drukwerk en bindwerk, unica en in kleine oplagen. Werk van Els ter Horst is aangekocht door particulieren en collectioneurs, zoals Stedelijk Museum Amsterdam, Victoria & Albert Museum Londen, Tate Gallery Londen, Galerie Estampa Madrid, ABN AMRO collectie Amsterdam, Museum Meermanno Den Haag en Topografische Atlas Amsterdam

Ingrid Slilakus is papierarchitect en maakt nauwkeurig vormgegeven kunstwerken uit een enkel vel papier. Door secuur snijden en vouwen ontstaan driedimensionale werken. Haar ontwerpen worden laag voor laag opgebouwd. Kenmerkend voor Siliakus’ werk is de complexiteit en gedetailleerdheid. Haar werken zijn architectonisch zowel figuratief als abstract. Geheel terecht wordt haar werk internationaal erkend.

De kunstwerken zijn te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Bibliotheek Bergen, Dreef 1, 1861 TX Bergen / tel.: 072-5894360 / www.obbergen.nl

http://www.obbergen.nl/component/content/article/1-laatste-nieuws/449-kunst10daagse-ook-in-bibliotheek-bergen

 

 

 

Einde persbericht

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________