UITNODIGING

Van 9 oktober tot en met 16 november is er in het Evertshuis een expositie met werk van Ingrid Siliakus (papierarchitectuur) en Adri Langbroek (schilderijen).

 

Ingrid Siliakuswerkt met de van oorsprong Japanse kunstvorm ‘papierarchitectuur’. Uit één enkel vel papier, alleen door secuur snijden en vouwen, ontstaan driedimensionale papieren objecten van een verbijsterende complexiteit en gedetailleerdheid. Weken, soms maanden van intensief rekenwerk zijn nodig voor het tot op de 100ste mm. nauwkeurig uitwerken van het ontwerp. Het vereist een architectonisch en ruimtelijk inzicht dat slechts weinigen gegeven is. Het fascineert Ingrid en ze beschouwt het als een uitdaging zoveel mogelijk sneden en vouwen, soms ook zo klein mogelijk in het ene vel te verwerken. Als autodidact heeft ze zichzelf deze techniek aangeleerd en ze heeft daarmee inmiddels internationale erkenning gekregen; van New York tot de Holland Papier Biënnale, van de Sagrada Familia in Barcelona tot finalist in de Dutch Design Award, overal hebben haar unieke objecten diepe indruk gemaakt. Voor de abstracte objecten laat ze zich inspireren door kunstenaars als M.C. Escher, voor haar architectonische ontwerpen door bouwers als Berlage en Gaudi.

 

De schilder Adri Langbroek maakt werk op en in karton. Lagen, gegraveerd, geëtst, geschilderd, combineert hij tot abstract getinte, figuratieve beelden waarbij subtiele lijnen en vervloeiende kleuren de sfeer bepalen. Het zijn beelden van de mens in het landschap die zoekt en ontmoet, die de klank en de kracht van de seizoenen ondergaat, die zijn dromen en gedachten als gedichten verbeeld ziet. De lichte toets en de beweeglijkheid van het lijnenspel geven de schilderijen kracht en verstilling tegelijk.

 

De opening op zondagmiddag 9 oktober om 16.00 uur zal worden verricht door de eerste burgemeester van de nieuw gevormde gemeente Bodegraven-Reeuwijk de heer Christiaan van der Kamp. Een prachtige gelegenheid om hem te laten zien wat er op het terrein van kunst en cultuur in onze gemeenschap gebeurt en om de wederzijdse kennismaking te verstevigen.

 

Adrie Vergeeruit Gouda zal met zijn handdraaiorgel “De Harlekino” zeker bijdragen aan een informele en sfeervolle bijeenkomst. 

 

U bent van harte welkom op deze feestelijke opening van een unieke expositie. Het werk is te zien tot en met 16 november, dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur, zaterdag tot 16.00 uur. Zondag gesloten.

 

  
  

  
  
  
 
 

Reageer op dit bericht